Gehwol professzionális lábápolás a problémamentes lábakért.

alt

 Az ápolt láb nem csak azért fontos, mert esztétikus, és ezáltal vonzerőt jelent.

 Az ápolt láb a legjobb kifejezője az egészséges lábnak.

 A jól ápolt lábak szívesen hordják Önt egész élete során.

 A lábaknak nehéz sorsa van, őrizze meg egészségüket rendszeres lábápolással!

TÉMÁK:

 

MILYEN LÁBTORNA GYAKORLATOKAT VÉGEZZÜNK?    Gerinces.blog.hu

GOMBAÖLŐ PEDI GÉL, HA SÉRÜLT A KÖRME

A KÖRÖMGOMBA NEM TŰNIK EL MAGÁTÓL.

CIPŐ FERTŐTLENÍTÉSE

NEM MINDEGYIK KÖRÖMTÜNET KÖRÖMGOMBA.

BŐRKEMÉNYEDÉS (KALLUSZ) KIALAKULÁSA.

MIT TEGYÜNK HA SZEMÖLCS VAN A TALPUNKON?

A SZEMÖLCS KIALAKULÁSÁNAK OKAI.

MIKOR KELL ORVOSNAK MEGMUTATNI A SZEMÖLCSÖT?

AZ EKCÉMA TÜNETEI.

AMIT A DIABETESZES LÁBFERTŐZÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

 

 

Gombás fertőzések kialakulását akadályozza meg, a köröm és bőr visszanyeri rugalmasságát, szépségét, a körmök természetes selymes csillogást kapnak-

GEHWOL med Köröm- és bőrvédő olaj

alt

 

A ajánlatom itt nem teljeskörű, további készítmények segítik a körmök ápolását. A GEHWOL katalógusát kérje tőlem, ismerje meg a lábak professzionális ápolását.

 

 

 

Lábápoló krémek, eszközök, speciális ápolás

...

A lábujjak vérkeringése az kézujjakéhoz képest csökkent mértékű, amely cukorbetegség, érszűkület során kifejezetten romlik, ez megnehezíti az immunrendszer védekezőképességét is. A kor előrehaladtával növekszik a gombás fertőzésre való hajlam.

A már kialakult gombás köröm esetében hatékony megoldást csak az nyújt, ha a körömágyról felvált gombás körömrészt a pedikűröse eltávolítja, a tapadó részeket vékonyítja, és Ön rendszeresen ápolja a körmeit, elősegítve azt, hogy az új, növő köröm egészséges legyen. Nem mellőzhető a CIPŐINEK A FERTŐTLENÍTÉSE sem, hiszen a fertőzött cipőben az új köröm is gombás fertőzést kaphat. Egyetlen helyileg alkalmazott drága ecsetelő sem hatásos, ha nem jut el a fertőzött területre. A helyi kezelőanyagokat hosszú időn keresztül, akár egy éven át is alkalmazni kell, egyébként hatástalan. A helyi kezelés az időben kezdett kezelésnél hatásos csak, ne halogassa a pedikűrös szakember igénybevételét! Hiányzó körömszéleket a pedikűröse pótolni tud speciális KÖRÖMÉPÍTŐ PASZTA vagy GÉL alkalmazásával,

amely az utána növő körmöt egy gombaellenes adalékanyaggal védi meg a gombásodástól.

Orvosi kezelés esetén az igazán precíz orvos először kitenyészteti, hogy milyen gombáról is van szó, majd felírja a megfelelő gyógyszert, ami sajnos káros mellékhatásokkal is járhat. Mégis mérlegelni kell, hogy mi okoz nagyobb problémát, az elhatalmasodott körömgomba egészségkárosító hatása, vagy a gyógyszer esetleges mellékhatása. Csak a megfelelő gyógyszer képes elölni a fertőző gombát, nem elegendő a szaporodásuk gátlása. 

Egyes betegségeknek is vannak körömgombához hasonló körömtünetei, pl. a pikkelysömör is ilyen. Nem mindegyik körömtünet körömgomba, ezeket  el kell különíteni.

A gombásan fertőzött köröm és bőr egyéb felülfertőződést vagy más súlyos betegséget okozhat, mint például az ekcéma, az orbánc, a nyirok- és visszérgyulladás. Tovább fertőzhet a többi körömre, sőt megfertőzheti a vele érintkező más személyek körmeit is. A körömgomba fertőzés legveszélyesebb azokra a páciensekre nézve, akik cukor-, vagy autoimmun-, esetleg súlyos belső szervi betegségben szenvednek. 

 

GOMBÁSODÁST MEGELŐZŐ PEDI GÉL, HA SÉRÜLT A KÖRME

A GEHWOL körömjavító gélt, amely német termék, UV fényre keményedik ki, a törékeny, szakadt, és beteg körmök korrekciójára fejlesztették ki. A gél rátapad a körömágyra, egy rendkívül rugalmas körömbevonatot képez, és tartalmaz olyan anti-mikotikus anyagot, amely védi a növekvő körmöt a gombásodás ellen. Ez egy speciális pedi gél, csak szakképzett személy használhatja.

Pedikűr során a sérült körömrészeket előkészítem, és a GEHWOL Nail repair Gel, és a GEHWOL Nail repair Cleaner alkalmazásával elvégzem a köröm korrekciót, vagy szükség esetén a körömprotézis építést. A köröm pótlás akkor végezhető el, ha legalább a köröm egyharmada még meg van. A körmjavító gélt úgy fejlesztették ki, hogy együtt kell használni a GEHWOL med köröm és bőrvédő olajjal, -GEHWOL med Protective Nail and Skin Oil- amit a körömprotézis viselése során önnek használnia kell napi rendszerességgel. Az olaj használata nagyon gazdaságos, 1-2 csepp olajat masszírozzon a köröm körüli száraz bőrredőkbe, naponta kétszer. A körme így teljes biztonsággal egészséges marad, elősegítve az új köröm növekedését. A köröm növekedése után pótolható a gél, és megbeszéljük mennyi ideig tanácsos viselni, illetve cserélni. Ez esetenként különböző lehet. 

Súlyosabb körömgomba esetén nem garantált az azonnali pótlás, ezt a gombás körömrészek letisztítása során tudjuk egyeztetni. Ha Önnek a lecsiszolás, tisztogatás után is, láthatóan gombás körömrészek maradnak a körmén, ne rakasson fel soha gélt a körmére!

Köröm és bőrvédő olaj

 

A KÖRÖMGOMBA NEM MÚLIK EL MAGÁTÓL!

 

A kezelést addig kell folytatni, amíg az elváltozás el nem múlik, tehát a köröm (körmök) teljesen vagy majdnem teljesen ép(ek) és egészséges köröm nőtt a helyére. Ha idő előtt abbahagyjuk a kezelést, nem várhatunk eredményt. Általában a kézkörmök gyógyulása 6 hónapig tart, a lábkörmöké körülbelül 9-12 hónapig. Javasolt rendszeresen levágni a fertőzött köröm szabad szélét, és a körömtöredékeket eltávolítani. Ettől alaposabb tisztogatást pedikűrös szakembertől kérjen, a sérülés elkerülése érdekében.

Mint minden gombás körömfertőzés helyi kezelése esetében, ha a fertőzés több körmöt érint (>5 köröm), ha a körömfelület több, mint 2/3-át érinti, és ha hajlamosító tényező, mint például cukorbetegség és immunbetegség áll fenn, beszéljen orvosával a szájon át alkalmazandó terápia lehetőségéről.

 

CIPŐK FERTŐTLENÍTÉSE

A gombás köröm kezelése hatástalan marad, ha a cipőjét nem fertőtleníti a kezelés során!

alt

Tartsuk szárazon a lábat, viseljünk pamut zoknit, a fetőzött zoknikat 60 fokon mossuk, vagy tegyük be a fertőtlenítő készülékbe.

 Láb és cipő dezodor

Napi lábápolás során fújjon a lábára, és a cipőbe dezodort. Csökkenti az izzadást és a lábszag kialakulását. A kellemes illat átmeneti megoldást nyújt. A végleges megoldáshoz ajánlom, hogy használja a cipőfertőtlenítő készüléket.

 

NEM MINDEGYIK KÖRÖMTÜNET KÖRÖMGOMBA

A psoriasis (pikkelysömör) egy életet végigkísérő, poligénesen öröklődő, multifaktoriális (több gén együttesen fogékonyságot jelent egyes környezeti faktorokkal szemben), krónikus betegség, mely egy-két panaszt nem okozó tünettől, a súlyos, életminőséget nagy mértékben rontó, széles spektrumú klinikai képet mutathat, de könnyen felismerhető.

A genetikai hajlam és az immunológiai eltérések mellett a pikkelysömör kialakulásásban szerepet játszanak provokáló fakatorok is. A trauma az egyik legfontosabb kiváltó tényező, de pszichológiai faktorok, stressz, gyógyszerek ( pl. Béta-blokkolók, líthium, ACE gátlók, NSAIDs, cimefidine infekciók) is beindíthatják a folyamatot. A psoriasis exacerbálódhat a fizikai, pszichológia és a szociális élet változásai következtében is. Leggyakrabban a 20-30 életév körül manifesztálódik, de bármely életkorban megjelenthet.

Ritkábban, de megjelenhetnek a tenyéren, talpon és a körmön is a psoriasis tünetei. A 40 év felett manifesztálódott psoriasisban a betegek gyakrabban szenvednek izületi, illetve köröm érintettségben. Köröm tünetek a betegek 30-50 %-ban vannak jelen.

 

A köröm psoriasisban

Apró foltok (Beau-pontok), olajfoltok, vagy köröm alatti felrakódás jelentkezhet, mely a körömlemezt elemeli ( onycholysis partialis psoriatica), töredezettséget (onychody strophia psoriatica), vagy az egész köröm érintettségét (onychogryphosis psoriatica) látjuk. 

Onikolízisz Egy gyakori körömelváltozás

A konzervatív kezelés első lépése a pikkelyek leoldása, mely történhet szalicil, illetve karbamid tartalmú kenőcsökkel. Második lépés a gyulladásos folyamat mérséklése, ami bőrgyógyászati kezelést igényel.

A teljes cikk: A psoriasisról röviden Dr. Szalai Zsuzsanna

 

BŐRKEMÉNYEDÉS (KALLUSZ) KIALAKULÁSA is nehezítheti a járást, ami egy laposan szétterülő szarumegvastagodás.

Előfordulási helyei:

  • talpon a lábközépcsontok fejecseinél (harántboltozat lesüllyedése esetén)
  • a láb külső élén
  • a láb nagy és kisujján
  • néha a sarok élén
  • lábujjak között

Fontos, hogy megkülönböztessük a tyúkszemtől és a talpi szemölcstől. Ha ilyen eltérések tapasztalhatók a lábán, a legjobb pedikűrös szakemberre bízni a felismerésüket.

 

MIT TEGYÜNK HA SZEMÖLCS VAN A TALPUNKON?

 

Semmilyen esetben sem lehet levágni otthon a szemölcsöket mechanikusan, vagy más módon.

A szemölcsök jóindulatú bőrnövedékek, a fokozott sejtnövekedést egy vírus okozza. A legtöbb esetben az emberi (human) papilloma  vírusok, rövidítve HPV az okozói. A vírusok a hám felső rétegieben helyezkednek el ( a szemcsés rétegben, és fölötte). A szemölcsök alakja és mérete igen változatos, függ attól hol helyezkednek el, milyen irritációnak vagy traumás hatásnak vannak kitéve.

A kórlefolyás is igen változatos lehet. Hónapok alatt a kezelés hatására, vagy teljesen spontán is meggyógyulhatnak. Máskor évekig fennállnak, illetve kiújulhatnak a korábbi helyen, vagy másutt. Ritkán okoznak fájdalmat, de ha a test olyan helyén vannak, ahol nyomást gyakorolunk rájuk, néha nagyon fájdalmasak. A pedikűrös  kezelése a fájdalmat jelentősen enyhíti, vagy meg is szünteti.

A talpi szemölcsök (Verruca plantaris) nagyon mélyen hatolnak a szövetekbe, és olykor erős fájdalmat okoznak. A pedikűrös a felső szaruréteg eltávolítása után egyértelműen meg tudja állapítani, ha szemölcs tárul fel. Széleiken az előboltosuló területek jellegzetesen körülárkoltak, a szaruréteg alatti puha, képlékeny része pontszerűen bevérzésre hajlamos. A vérzés további fertőzést okozhat, ezért sem érdemes otthon, szakszerűtlenül feltárni egy szemölcsöt.Természetesen pedikűröse is törekszik rá, hogy vérzés ne is jelenjen meg, ha mégis, szakszerűen ellátja azt. Elegendő a szaru eltávolítása a felületéről, és a szemölcs további kezelése szükséges, akár otthon, akár a pedikűröse által.

A SZEMÖLCS KIALAKULÁSÁNAK OKAI:

A bőr apró sérülésein keresztül kórokozók lépnek át. A bőr felső rétegében szaporodnak, és a befogadó sejteket ösztönzik a fokozott növekedéshez. Miután hetekig vagy hónapokig fejti ki ott a hatását, jelentősebb bőrkeményedés alakulhat ki a felszínén. Ha az immunrendszerünk ép, vagy egy kisebb kórokozó adag jutott a bőrünkbe, előfordulhat, hogy nincs is szemölcs képződés a fertőződés helyén.

A szemölcsök kialakulására hajlamosít a fokozott izzadás, bokasüllyedés, a láb deformitásai.

MIKOR KELL ORVOSNAK MEGMUTATNI A SZEMÖLCSÖT?

A szemölcsök olykor spontán is meggyógyulnak néhány hónap elteltével, amikor az immunrendszer már elpusztította a vírust. Amíg a csomók nem okoznak fájdalmat, és nem jelent kozmetikai problémát, az orvos felkeresése felesleges. Ugyanakkor fennáll a veszélye hogy a vírussal megfertőzünk más személyeket is, ezért azonnal kezelni szükséges.

Amikor nem egyértelmű, hogy egy jóindulatú szemölcs jelenlétéről van szó, akkor javasolt az orvos felkeresése, aki kizárja a rosszidnulatú daganatot. Például a szemölcs viszket, vérzik, alakja, színe megváltozott. Az orvos felkeresése javasolt akkor is, ha hirtelen sok szemölcstől szenvedünk, vagy a rendszeres kezelés 3 hónap elteltével sem hoz javuló eredményt. A szervezet csökkent ellenállóképessége esetén is orvos javasolt, mint szervátültetés, daganatos megbetegedések, kemoterápiás kezelés alatti állapotok.

 

AZ EKCÉMA TÜNETEI

Az ekcéma tünetei változnak az életkorral, de a bőrszárazság és a viszketés a betegség állnadó jellemzője. A bőr vörössé és szárazzá válik, viszketni kezd, vakarás következtében töredezetté válhat, nedvezhet és vérezhet. Kórjelző lehet még az is, ha a bőr érdessé válik, égő érzés jelentkezik, kiütések, foltok alakulnak ki, vagy érzékennyé válik.

Serdülő korban megjelenhetnek a tünetek a tenyéren és a talpon is. A könnyen diagnosztizálható betegség kezelése nehéz, mert nem ismert a kórfolyamat alapja, a bőr szárazságának oka, és kialakulása.

A megelőzés fontos eszköze az allergének kerülése. A házipor kerülése, a háziállatok közül a kutya, illetve macska, különösen ez utóbbi tartása jelent lényegesen magasabb kockázatot a betegség kialakulása szempontjából.

A betegoktató programok (atópia iskola) haszna nem kétséges.

 

Az ekcéma bármely életkorban súlyos hatást gyakorolhat a mindennapi életre, de a serdülőkorúak többségénél a bőrproblémán túlmutató pszichés, traumás hatása is van. Az atópiás dermatitis kezelésében a lokálisan alkalmazott készítményeken túl fontos szerepe van a fényterápiának, a fürdő kezeléseknek, valamint a kiegészítő pszichoterápiának.

Nagyon fontos a folyamatos hidratáló kezelés a a prevenciós technikák alkalmazása.

Atópia iskola Heim Pál Gyermekkórház

Az ekcéma serdülőkori arca, Dr. Szalai Zsuzsanna

 

alt

alt

alt

 

 www.sebkezeles.com   Prof.Dr. Darózy Judit 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
valentino outlet online valentino outlet online valentino outlet online valentino outlet online valentino outlet online valentino outlet online casadei outlet online casadei outlet online casadei outlet online casadei outlet online casadei outlet online casadei outlet online balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher chaussures balenciaga pas cher balenciaga outlet saldi italia balenciaga outlet saldi italia balenciaga outlet saldi italia balenciaga outlet saldi italia balenciaga outlet saldi italia sac lancel pas cher balenciaga pas cher